Naschoolse opvang en SBSO

Ook als uw kind op Wending zit, kunt u arbeid en zorgtaken combineren door gebruik te maken van de naschoolse opvang. Deze opvang wordt onder andere geregeld door KinderRijk Amstelveen. Ze is bedoeld voor kinderen van 4 tot ongeveer 13 jaar. De naschoolse opvang is meestal gevestigd in een basisschool. De openingstijden zijn ook afgestemd op de schooltijden. U kunt uw kind voor de naschoolse opvang bij KinderRijk laten inschrijven. U komt dan op een wachtlijst tot er plaats is op de gewenste vestiging. Voor verdere informatie omtrent de vestigingen en een inschrijfformulier kunt U zich wenden tot KinderRijk Amstelveen, postbus 2027, 1180 EA te Amstelveen, tel. 020 – 426 08 88.

Voor de twee SBO Scholen in Amstelveen is er ook nog een Speciale BuitenSchoolse Opvang. U leest er meer over onder het kopje S BSO op deze site of door het informatieboekje Speciaal BuitenSchoolse Opvang te downloaden via onze downloads. Ook kunt u op onderstaande link klikken. Dan komt u direct op de site van Stichting Ons Tweede Thuis die de SBSO verzorgt. http://www.onstweedethuis.com/buitenschoolse-opvang

De Speciale BuitenSchoolse Opvang of S BSO.

Na schooltijd is het mogelijk om uw kind gebruik te laten maken van de Speciale BuitenSchoolse Opvang. De SBSO is toegankelijk voor kinderen van SBO De Schakel en SBO Wending, zodat zij na schooltijd in een veilige omgeving met leeftijdsgenoten kunnen spelen. Deze opvang wordt verzorgd vanuit de stichting Ons Tweede Thuis.
De SBSO is gevestigd op:
Pandora 4
1183 KK Amstelveen

Wat maakt de SBSO zo speciaal?

Binnen de SBSO wordt er gespeeld in een veilige en gestructureerde omgeving. Deze veilige omgeving wordt gecreëerd door voorspelbaarheid naar de kinderen toe. Enkele voorbeelden hiervan zijn; een vaststaande dagindeling, het gebruik van time-timers, het gebruik van pictogrammen en duidelijke regels. Daarnaast bestaat een groep uit maximaal 9 kinderen, waardoor de begeleiding optimaal kan aansluiten bij de behoeften van de kinderen.
Tevens houden de begeleiders in de gaten hoe de kinderen zich ontwikkelen en begeleiden zij de kinderen waar nodig. Dit is ook afhankelijk van de behoeften van het kind en de ouders.

Hoe ziet een dag op de SBSO eruit?

Vanuit school worden de kinderen gebracht met taxi vervoer. Wanneer alle kinderen aanwezig zijn, wordt er gezamenlijk aan tafel fruit gegeten. Tijdens dit moment is er voor de kinderen ruimte om te vertellen over hoe de dag is gegaan.

Na het fruit eten, mogen de kinderen kiezen waarmee zij willen spelen. Ze kunnen spelletjes doen, in de verschillende hoeken spelen, rustig een boekje lezen, sporten in de gymzaal, tekenen, schilderen, kleien, tafelvoetballen, sjoelen en spelen met lego, K’nex, Kapla, de automat en in de zomer natuurlijk buiten spelen.
Rond 16:30 uur wordt er aan tafel ontbijtkoek gegeten en wat gedronken. Vervolgens mogen zij weer verder gaan met hun spel tot dat zij worden opgehaald door u. U kunt de kinderen ophalen tot 18:30 uur.

Vakanties.
Naast de SBSO kan uw kind gebruik maken van de vakantieopvang. Deze opvang wordt aangeboden in de schoolvakanties van 8:30 – 15:30 uur. Zelfs wanneer uw kind geen gebruik maakt van de SBSO, is hij/zij van harte welkom op de vakantieopvang. Dit zou ook een goede manier kunnen zijn om uw kind in aanraking te laten komen met de gang van zaken gedurende buitenschoolse opvang.

Interesse?

Voor meer informatie kunt u het informatieboekje Speciale BuitenSchoolse Opvang downloaden via het kopje ‘home à downloads’. Via onderstaande link komt u op de website van stichting Ons Tweede Thuis. Daar kunt u nog aanvullende informatie vinden.

Mocht u interesse hebben om uw kind op te geven voor de SBSO, dan kunt u contact opnemen om een afspraak te maken. Er zal aan u gevraagd worden of uw kind een middagje mee kan lopen om de sfeer te proeven. Dit is geheel vrijblijvend.
Daarnaast mag u natuurlijk ook contact opnemen wanneer u vragen heeft. De SBSO is, tijdens openingstijden, bereikbaar op:

Tel: 06 – 20 57 10 58
E-mailadres sbso.wendingschakel@onstweedethuis.nl.

Aanmelden?

Mocht u, na het lezen van deze informatie of een bezoek op de SBSO, beslissen om uw kind aan te melden voor de SBSO of de vakantiegroep, dan heeft uw kind een  PGB nodig. Voor meer informatie daarover, kunt u contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling van stichting Ons Tweede Thuis.
Tel: 0297 – 35 38 72.